Vinogradarski položaj Kameni vinogradi zbog specifičnih uvjeta vinogradarenja gdje sunce nemilosrdno prži i žeže daje iznad prosječnu kakvoću grožđa. Birano grožđe autohtone sorte žilavka i oko 10 % autohtone sorte bena dali su na daleko poznatu kapljicu Kameno. Sjajne, žutozelenkaste boje, odličnog viskoziteta i konzistencije. U čaši se kreće polako stvarajući na stijenkama vrlo guste i pravilno raspoređene „noge”. Na nosu je vrlo zanimljiv spoj nota prosušenosti i mineralnosti. Orašaste arome uzdižu se nad zrelim breskvama i dinjama, dok se cijelim bouquetom proteže živahna citrusna nota.
Svakom vrtnjom čaše postaje sve mlađe, a arome grejpa i zelene jabuke sve su uočljivije. Vino pruža neuniformiranu raznolikost; urođenu mineralnost, zrelu mediteransku voćnost, ali i nježnu prisutnost zadimljenosti. U ustima je mesnato, oblo, puno i kompaktno. Čvrsta struktura je određena prvenstveno odnosom resko ugodne svježine i topline koju svježina potpuno kontrolira. Dok mu evidentna voćnost pruža mekoću, suhoća je samo prividno u drugom planu, ali njome dobiva na eleganciji.
Dugi završetak odiše začinskim notama bijelog papra. Teško je ostati samo na jednoj čaši, traži se još. Kameno je dobilo naziv po vinogradarskom položaju Kameni vinogradi gdje doslovce vinova loza raste iz kamena.
Piti ohlađeno na 10 – 12 ºC uz sir i pršut, plodove mora, plemenitu ribu, jela od bijelog mesa, a najbolje se slaže uz janjetinu s ražnja.