Vrhunsko suho crno vino kontroliranog zemljopisnog podrijetla hvarskog vinogorja s izabranog najboljeg lokaliteta Dubje.
Proizvodi se ručnom obradom vinograda podignutog na 220 terasa i visinskom razlikom 150 metara te ručnim izborom najboljeg ubranog grožđa uz prosječan rod od 0,5 kg po čokotu od autohtone dalmatinske sorte plavac mali te autohtone hvarske sorte darnekuša.
Guste tamnocrvene je rubinske boje s ljubičastim odsjajem te snažnog robusnog kombiniranog sortnog i barrique okusa i mirisa.
Vino odležava minimalno 18 mjeseci u hrastovim barrique bačvicama te još 12 mjeseci u hrastovim bačvama prije punjenja. Sadrži 15 – 16 % alkohola uz ostatak 2 – 4 g/l neprovrelog grožđanog šećera te 4,5 – 5,5 g/l kiselina. Preporučujemo ga servirati uz obavezno dekantiranje 30 minuta prije na temperaturi 18 – 22°c uz najfinija jela od tamnog mesa i divljači.